Breng uw doelgroep in beeld en raak ze in hun hart

Maak van de customer journey een ware beleving

Zoveel mensen zoveel wensen, speel er slim op in

Voordat een persoon daadwerkelijk de actie uitvoert die u wenst is er al een heel traject afgelegd. De customer journey. Tijdens deze weg komen veel gedachten en emoties aan bod die het gedrag van deze persoon bepalen. Bewust of onbewust. En zoals altijd klopt nu ook de uitspraak “meerdere wegen leiden naar Rome”. Het is daarom noodzaak om voor verschillende persona’s een customer journey in kaart te brengen.

Begeleid de klant

De customer journey begint met een behoefte, bewust of onbewust. Als een behoefte er niet is, kan die overigens ook gecreëerd worden. De klantreis eindigt met een actie; uw doel. Sommige doelgroepen willen in het begin veel informatie lezen over het onderwerp zodat ze een goede keuze kunnen maken. Aan het einde willen ze geholpen worden met een keuze. Twee verschillende momenten waarbij de persoon heel anders benaderd dient te worden. Zo heeft iedere stap in de customer journey zijn eigen kenmerken, dat is ook weer per doelgroep/persoon verschillend. Belangrijk is om de persoon steeds verder te begeleiden in de reis naar uw doel.

In de leisure markt draait het altijd om de klantbeleving. Die beleving vindt plaats op de locatie zelf, tijdens het oriënteren, plannen en zelfs op de weg naar de locatie en na het bezoek.

Zorg voor een complete beleving, beweeg met uw doelgroep mee en speel in op hun vraag en behoefte. Creëer op deze manier fans.

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen, of wilt u sparren over dit onderwerp?

Verschillende fases volgens Google

Een customer journey in kaart brengen begint met het kennen van uw doelgroep. Wat voor vragen hebben zij, waar hebben ze behoefte aan en hoe kunnen ze die behoefte vervullen. Mocht u content creëren op die punten, dan zit u qua content op de goede weg. Google heeft een goed model ontwikkeld dat ook als basis gebruikt kan worden. Zij bedachten het See, Think, Do en Care model. De woorden laten al zien in welke fase de (potentiële) klant zich kan bevinden. Care gaat bijvoorbeeld over de nazorg, maak van een klant/gast een fan! Kort gezegd; sluit aan bij uw doelgroep door uitingen aan te passen aan de fase waar ze in zitten. Het draait immers om de klantbeleving.

Uit uw unieke verhaal

Hier boven aan de pagina wordt aangegeven dat potentiële bezoekers begeleid moeten worden in hun reis, en dat de beleving hierbij belangrijk is. Om dit goed te doen moet de identiteit binnen de organisatie duidelijk zijn en consistent doorgevoerd worden. Met deze identiteit in gedachten kan een duidelijk verhaal gecreëerd worden die de klant verleidt naar uw locatie.

In combinatie met Social Media

Goede en unieke belevingen willen mensen delen. Social media wordt daar veelal voor gebruikt. Er zijn verschillende platformen waar mensen hun ervaringen delen. Via tekst, beeld, video en/of geluid. Eén persoon heeft soms honderden of duizenden volgers. Probeer op verschillende momenten in de customer journey de verwachtingen te overtreffen en genereer sterke ‘mond op mond’ reclame.

Vraag naar de mogelijkheden

Of stuur gewoon een (leuk) bericht
(Bellen of mailen mag natuurlijk ook 06-44178007, info@capmo.nl)