Monitor en stuur uw imago

Laat zien wat u doet en waar u voor staat, werk aan een positive relatie

Public Relations (PR), laat bepaalde kenmerken zien zodat een positief beeld gevormd kan worden

Het imago wordt bepaald door wat andere mensen zeggen en door wat u laat zien, zowel intern als extern. Door bepaalde unieke kwaliteiten te tonen kunnen personen een beeld krijgen bij uw organisatie en verbinden met uw organisatie. Al voordat ze bij u geweest zijn. Wilt u uw imago monitoren en sturen? Laat het weten via ons contactformulier en we komen graag een keer langs.

Externe communicatie

Externe communicatie is vooral gericht op potentiële of huidige klanten. Alle communicatiemiddelen die ingezet worden voor uw organisatie kunnen ingezet worden voor PR, het gaat om de boodschap. Ook kan sponsoring een mooie manier zijn om het imago een boost te geven. Als camping kunt u bijvoorbeeld een benefietconcert sponsoren door het op uw locatie plaats te laten vinden. Traditionele persberichten blijven relevant, tegenwoordig kan dit ook gezonden worden naar blog sites en bijvoorbeeld influencers.

Een imago sturen is mogelijk, door te zenden, luisteren en reageren. Soms is het nodig om het imago te herstellen, crisismanagement. Dit is nodig als er bijvoorbeeld iets negatiefs is gebeurd binnen uw organisatie.

Ook een goede relatie opbouwen met uw interne en externe doelgroep?

Interne communicatie

De uitstraling van de organisatie heeft invloed op het imago. Uw werknemers hebben invloed op wat u uitstraalt. Op het moment dat uw organisatie positief in de media verschijnt, is dit ook een boost voor uw medewerkers. Ze voelen zich trots. Verzend intern memo’s, hang posters op, organiseer leuke mini events. Maak iedereen trots en betrokken. Het personeel zal die trotsheid en enthousiasme overdragen aan geïntereseerden. Het werkt dus twee kanten op. Het begint echter altijd met wat u doet en laat zien.

Social media

Social media platformen, de plek waar mensen hun verhaal vertellen en laten zien. Mensen hebben een bereik van honderden of duizenden mensen, natuurlijk ideaal als ze over uw organisatie praten. Stimuleer social media activiteiten door zelf actief te zijn op relevante kanalen, door bijvoorbeeld ‘deel’ tips te geven en door verwachtingen te overtreffen, val op.

Het verhaal

Een organisatie probeert geïnteresseerden goed te informeren. Er vormt een imago. Een imago wordt gevormd door verhalen. Het verhaal van uw organisatie moet voortkomen uit de gekozen identiteit. Uw organisatie en de mensen binnen de organisatie moeten deze identiteit ademen. Bij het vertellen van een goed verhaal moet ook rekening gehouden worden met de werking van het brein.

Vraag naar de mogelijkheden

Of stuur gewoon een (leuk) bericht
(Bellen of mailen mag natuurlijk ook 06-44178007, info@capmo.nl)